دينا فنى بحرى
عدد المساهمات : 187 تاريخ التسجيل : 27/07/2010 العمل/الترفيه : ابحث عن شغل المزاج : الحمد لله
| موضوع: الكريب المالح والحلو الثلاثاء أغسطس 31, 2010 9:16 pm | |
| مقادير عجينة الكريبا المالح: 2بيضة 1/2كوب لبن كوب دقيق معلقتين زبدةللتحمير ربع كوب مياه مقادير الحشو: 2/1 ك صدور فراخ(بانيه مقطع مكعبات صغيرة) 4شرائح جبنة رومى ثمرة فلفل احمر (يمكن الاستغناء عنها) 1/8 ك زيتون اخضر مقطع بصلة روزمارى زيت للقلى تحضير العجينة: يوضع البيض بطبق عميق ويخفق بالمعلقة مع شوية ملح قليل ويوضع عليه الدقيق ويقلب ثم يوضع اللبن والمياه واحدة واحدة حتى تصير العجينة فى سمك الكريمة اللبانى. طريقة الحشو:يوضع الزيت فى طاسة حتى يقدح ويضاف اليه البصل ونحمره ثم يضاف الروزمارى حتى يدبل لونه ويصبح اصفر توضع بعد ذلك الفراخ على البصل ويتم تحميرها مع اضافة الملح والفلفل الاسود حسب الرغبة وتترك على درجة حرارة متوسطة. بعد ان يتم تحميرها يتم تهدئة النار ويضاف الزيتون الاخضر ويقلب ثم يضاف الفلفل الاحمر والجبن الرومى مقطعا لشرائح صغيرة ويقلب جيدا ويترك على نار هادئة. يتم بعد ذلك طبخ العجينة مثل الاومليت بوضع معلقة صغيرة من الزيت فى طاسة وتوضع كمية قليلة من العجينة بحيث تكون رقيقة مثل الاومليت وبعد قلبها توضع كمية مناسبة من الحشو وتقفل وتكون على هيئة نصف القمر (نصف دائرة)ويتم عمل باقى العجينة بنفس الطريقة توضع فى طبق التقديم ويمكن تزينه بالفلفل الاحمر مقطع شرائح او اشكال تحبينها ]center]الكريب الحلو
مقاديره بسيطة اوي
كوب لبن كوب دقيق مليااان
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر
بيضه كبيرة فانيليا و نحطهم كلهم في الخلاط و نضرب علشان مايبقاش فيه كلاكيع لو عايزة قرص الكريب يكون بالشيكولاته يبقي ننقص من كوب الدقيق مقدار ملعقتين كبار و نستبدلهم بملعقتين كاكاو خام. و المقادير ديه تعمل تقريبا من 6 ل7 اقراص بحجم وسط
طبعا بنستخدم طاسة تيفال او اي طاسة مايلزقش فيها الاكل و بعدين ندهنها زيت او سمن (علي حسب الرغبة) و نحط بالكبشة في نصف الطاسة و نوزع في باقي اطراف الطاسة بأننا نميل الطاسة في الاتجاهات الفاضية علشان تتملي لما بنحط الكبشة بالخليط نراعي ان النار تكون هادية علشان نلحق نوزع الخليط في انحاء الطاسة بالتساوي و بعدين نعلي و نتابع لما بيدأ القرص في الاحمرار من تحت (طبعا هنعرف انه احمر بأننا نستخدم ملعقة او سكين و نرفع بيها طرف القرص شوي ) هو مش لازم يكون محمر اوي و لما يحمر من تحت نقلبه بحيث الناحية المحمرة تكون من فوق و نعمل نفس الفكره و لما يتلون من تحت كده يكون خلاص استوي من الجانبين نحطه في طبق مسطح بس مانحطهمش فوق بعض و هو سخن علشان مايلزقش. و هكذا لحد ما تخلص كمية الخليط بتاعتنا الحشو ممكن احنا نبتكره و ممكن نحشي فواكه و عليها كريم شانتيه او كريم باتسري[/center] | |
|
Eng:Ma7moud ALdsouky مشرف عــــــــــــــــــام
عدد المساهمات : 93 تاريخ التسجيل : 13/05/2010 العمل/الترفيه : مالك شركة GOOGLE(وكيل معتمد شركة ADSLدمياط )__مستورد اجهزة اليكرونية ؛ وقطع غيار سيارات المزاج : الحمد لله
| موضوع: رد: الكريب المالح والحلو الأربعاء سبتمبر 01, 2010 9:24 am | |
| ياجاااااااااااااااااااااااااامد ياجاااااااااااااااااااااااااااامد اية الحلاوة دي اية الجمال دة دا انا هافطر علي كريبات النهاردة موضوع جامد وطعمة تحفة لو حطينا بقي شوية كاتشب هيبقي جامد تسلم ايدك تقبلي تحياتي | |
|
عبدالستير فنى بحرى
عدد المساهمات : 438 تاريخ التسجيل : 15/04/2010 الموقع : ABD.ELSITIER@YAHOO.COM العمل/الترفيه : لعبة كره القدم المزاج : تمـــــــــــــــام و الــــــحــــمـــــد لــلـــه
| موضوع: رد: الكريب المالح والحلو الثلاثاء مارس 29, 2011 3:46 am | |
| موضوع جامد بس انا جعت جدا علي ما قرات الموضوع وتسلم الايادي وتقبلي مروري | |
|