عمل طلاب المعهد الفنى للمنشآت البحرية {هنا بدايتك اذا كان النجاح غايتك}
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


,,أهلآ ومرحبآ بك زائرنا الكريم وعضو المنتدى الكريم فى المنتدى البحرى الخاص بطلاب المعهد الفنى للمنشآت البحرية ببورسعيد نتمنى ان نقضى أوقات عامرة بالخير والإفادة معآ إن شاء الله ,, مع تحيات إدارة المنتدى
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
أهلآ ومرحبآ بك زائرنا العزيز فى منتداك (منتدى المعهد الفنى للمنشآت البحرية)
 اذا كانت هذه زيارتك الاولى للمنتدى فيشرفنا تسجيلك معنا
 فاذا أردت المشاركة فى المنتدى
اضغط هنا
اما اذا رغبت بالاطلاع على المواضيع وقرائتها
 فاذهب الى القسم الذى ترغب فيه أدناه
هام ....... الاعلانات التى اعلى واسفل المنتدى ليست بمسئولية ادارة المنتدى
          لانها مسئولية الشركة الراعية لهذا ونحن نوصيكم بعدم الدخول عليها لالمامها ببعض الاعلانات الخارجة عن الحدود

وهذا بيان منا بذلك....
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
ازرار التصفُّح

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هشام احمد غريب
الكريب المالح والحلو I_vote_rcapالكريب المالح والحلو I_voting_barالكريب المالح والحلو I_vote_lcap 
عبدالستير
الكريب المالح والحلو I_vote_rcapالكريب المالح والحلو I_voting_barالكريب المالح والحلو I_vote_lcap 
خالد محمد محمد ريشة
الكريب المالح والحلو I_vote_rcapالكريب المالح والحلو I_voting_barالكريب المالح والحلو I_vote_lcap 
دينا
الكريب المالح والحلو I_vote_rcapالكريب المالح والحلو I_voting_barالكريب المالح والحلو I_vote_lcap 
محمود محمد داود
الكريب المالح والحلو I_vote_rcapالكريب المالح والحلو I_voting_barالكريب المالح والحلو I_vote_lcap 
Eng:Ma7moud ALdsouky
الكريب المالح والحلو I_vote_rcapالكريب المالح والحلو I_voting_barالكريب المالح والحلو I_vote_lcap 
semsem
الكريب المالح والحلو I_vote_rcapالكريب المالح والحلو I_voting_barالكريب المالح والحلو I_vote_lcap 
محمد سعيد انور الخولى
الكريب المالح والحلو I_vote_rcapالكريب المالح والحلو I_voting_barالكريب المالح والحلو I_vote_lcap 
بسمة
الكريب المالح والحلو I_vote_rcapالكريب المالح والحلو I_voting_barالكريب المالح والحلو I_vote_lcap 
gamal salem
الكريب المالح والحلو I_vote_rcapالكريب المالح والحلو I_voting_barالكريب المالح والحلو I_vote_lcap 
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 384 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو الاكاديمية الدولية فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 2030 مساهمة في هذا المنتدى في 582 موضوع
تصويت
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى المعهد الفنى للمنشآت البحرية ببورسعيد {هنا بدايتك اذا كان النجاح غايتك} على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط عمل طلاب المعهد الفنى للمنشآت البحرية {هنا بدايتك اذا كان النجاح غايتك} على موقع حفض الصفحات
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 3 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 3 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 127 بتاريخ الأربعاء يونيو 17, 2015 2:37 pm
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
المواضيع الأخيرة
» tiiiiiiiit
الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالأربعاء يونيو 03, 2015 3:54 am من طرف reehima

» خطوات استخراج الجواز البحرى بالتفصيل
الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالإثنين يناير 26, 2015 8:09 am من طرف algthaer

» الكوالين الإلكترونية الأكثر تطورا (جميع الماركات العالمية)
الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالإثنين يناير 26, 2015 4:29 am من طرف محمد جمال الشافعى

» الدفعه الجديده وصلت
الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالجمعة سبتمبر 13, 2013 2:22 pm من طرف احمد عصام

» وظائف ف شركه البروبلين والبولى بروبلين
الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالأربعاء أغسطس 21, 2013 1:34 pm من طرف رشاد جمال

» عندي جهاز استدعاء تمريض
الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالجمعة يونيو 07, 2013 2:13 pm من طرف عبد الله ابو يوسف

» اقوى عروض اجهزه الحضور والانصراف بالبصمه والكارت والرقم السرى
الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالسبت نوفمبر 24, 2012 5:38 pm من طرف softking

» اضحكككككككككككككككككككككككككككككككك
الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 16, 2012 4:23 am من طرف حامد الغريب

» طريقه عمل الجاتوه
الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 16, 2012 4:13 am من طرف حامد الغريب

»  قصــة عجيبــة من القصص الواقعيه
الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 16, 2012 3:31 am من طرف حامد الغريب


 

 الكريب المالح والحلو

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
دينا
فنى بحرى
فنى بحرى
دينا


الاسد الماعز
عدد المساهمات : 187
تاريخ التسجيل : 27/07/2010
العمل/الترفيه : ابحث عن شغل
المزاج : الحمد لله

الكريب المالح والحلو Empty
مُساهمةموضوع: الكريب المالح والحلو   الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 31, 2010 9:16 pm

مقادير عجينة الكريبا المالح: 2بيضة
1/2كوب لبن
كوب دقيق
معلقتين زبدةللتحمير
ربع كوب مياه
مقادير الحشو: 2/1 ك صدور فراخ(بانيه مقطع مكعبات صغيرة)
4شرائح جبنة رومى
ثمرة فلفل احمر (يمكن الاستغناء عنها)
1/8 ك زيتون اخضر مقطع
بصلة
روزمارى
زيت للقلى
تحضير العجينة: يوضع البيض بطبق عميق ويخفق بالمعلقة مع شوية ملح قليل ويوضع عليه الدقيق ويقلب ثم يوضع اللبن والمياه واحدة واحدة حتى تصير العجينة فى سمك الكريمة اللبانى.
طريقة الحشو:يوضع الزيت فى طاسة حتى يقدح ويضاف اليه البصل ونحمره ثم يضاف الروزمارى حتى يدبل لونه ويصبح اصفر
توضع بعد ذلك الفراخ على البصل ويتم تحميرها مع اضافة الملح والفلفل الاسود حسب الرغبة وتترك على درجة حرارة متوسطة.
بعد ان يتم تحميرها يتم تهدئة النار ويضاف الزيتون الاخضر ويقلب ثم يضاف الفلفل الاحمر والجبن الرومى مقطعا لشرائح صغيرة ويقلب جيدا ويترك على نار هادئة.
يتم بعد ذلك طبخ العجينة مثل الاومليت بوضع معلقة صغيرة من الزيت فى طاسة وتوضع كمية قليلة من العجينة بحيث تكون رقيقة مثل الاومليت وبعد قلبها توضع كمية مناسبة من الحشو وتقفل وتكون على هيئة نصف القمر (نصف دائرة)ويتم عمل باقى العجينة بنفس الطريقة
توضع فى طبق التقديم ويمكن تزينه بالفلفل الاحمر مقطع شرائح او اشكال تحبينها
]center]الكريب الحلو


مقاديره بسيطة اوي

كوب لبن
كوب دقيق مليااان

رشة ملح

ملعقة صغيرة سكر

بيضه كبيرة
فانيليا
و نحطهم كلهم في الخلاط و نضرب
علشان مايبقاش فيه كلاكيع
لو عايزة قرص الكريب يكون بالشيكولاته
يبقي ننقص من كوب الدقيق مقدار ملعقتين كبار و نستبدلهم بملعقتين كاكاو خام.
و المقادير ديه تعمل تقريبا من 6 ل7 اقراص بحجم وسط

طبعا بنستخدم طاسة تيفال او اي طاسة مايلزقش فيها الاكل
و بعدين ندهنها زيت او سمن
(علي حسب الرغبة)
و نحط بالكبشة في نصف الطاسة
و نوزع في باقي اطراف الطاسة بأننا نميل الطاسة في الاتجاهات الفاضية علشان تتملي
لما بنحط الكبشة بالخليط نراعي ان النار تكون هادية علشان نلحق نوزع الخليط في انحاء الطاسة بالتساوي
و بعدين نعلي
و نتابع
لما بيدأ القرص في الاحمرار من تحت
(طبعا هنعرف انه احمر بأننا نستخدم ملعقة او سكين و نرفع بيها طرف القرص شوي )
هو مش لازم يكون محمر اوي
و لما يحمر من تحت نقلبه
بحيث الناحية المحمرة تكون من فوق
و نعمل نفس الفكره
و لما يتلون من تحت
كده يكون خلاص استوي من الجانبين
نحطه في طبق مسطح
بس مانحطهمش فوق بعض و هو سخن علشان مايلزقش.
و هكذا لحد ما تخلص كمية الخليط بتاعتنا
الحشو ممكن احنا نبتكره
و ممكن نحشي فواكه و عليها كريم شانتيه او كريم باتسري
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Eng:Ma7moud ALdsouky
مشرف عــــــــــــــــــام
مشرف عــــــــــــــــــام
Eng:Ma7moud ALdsouky


الحمل الحصان
عدد المساهمات : 93
تاريخ التسجيل : 13/05/2010
العمل/الترفيه : مالك شركة GOOGLE(وكيل معتمد شركة ADSLدمياط )__مستورد اجهزة اليكرونية ؛ وقطع غيار سيارات
المزاج : الحمد لله

الكريب المالح والحلو Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكريب المالح والحلو   الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 01, 2010 9:24 am

ياجاااااااااااااااااااااااااامد ياجاااااااااااااااااااااااااااامد
اية الحلاوة دي اية الجمال دة دا انا هافطر علي كريبات النهاردة
موضوع جامد وطعمة تحفة لو حطينا بقي شوية كاتشب هيبقي جامد

تسلم ايدك
تقبلي تحياتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عبدالستير
فنى بحرى
فنى بحرى
عبدالستير


الجوزاء الماعز
عدد المساهمات : 438
تاريخ التسجيل : 15/04/2010
الموقع : ABD.ELSITIER@YAHOO.COM
العمل/الترفيه : لعبة كره القدم
المزاج : تمـــــــــــــــام و الــــــحــــمـــــد لــلـــه

الكريب المالح والحلو Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكريب المالح والحلو   الكريب المالح والحلو I_icon_minitimeالثلاثاء مارس 29, 2011 3:46 am

موضوع جامد بس انا جعت جدا علي ما قرات الموضوع وتسلم الايادي وتقبلي مروري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكريب المالح والحلو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» عندما يلتقي النهر العذب بالبحر المالح

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عمل طلاب المعهد الفنى للمنشآت البحرية {هنا بدايتك اذا كان النجاح غايتك} :: القســــــــــــــم الترفيـــــهــــى :: عالم حواء وما تقدمه لنا فى المطبخ-
انتقل الى: